RAISA VENNAMO

Feldenkrais-ohjaaja ja tanssitaiteilija 
 
raisa1.jpg

(sivun kuvat Simon Le Roux)
Tunnen aina orientoituneeni maailmaan liikkeen kautta. Liikkeen kokemus, aistimus ja tutkiminen ovat intohimoni. 
Aiemmin elämässä sanoilla ilmaisu oli vieraampaa ja tanssiminen ja tanssin tekeminen ovat olleet keinoja tulla kuulluksi ja nähdyksi, ja ilmaista sitä, minkä elämässä on kokenut tärkeäksi. Muistan jo nuorena tanssitunnilta lähtiessä eheytyneen ja vahvistuneen minuuden kokemuksen, liikkeen kautta loin sisäistä järjestystä ja raameja itselleni. Olen toiminut tanssitaiteen alalla yli 30 vuotta koreografina, tanssinopettajana ja tanssijana, oma alueeni on ollut moderni tanssi.
Vuonna 1994 osuin Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutus- kurssilla Feldenkrais-menetelmän tunneille, sytytti. Vuonna 2000 valmistuin Strasbourgin 4-vuotisesta kansainvälisestä Feldenkrais-koulutuksesta Feldenkrais-ohjaajaksi. Liikkeen maailman koen yhä edelleen yhtä kiinnostavana, nyt vain vapaampana ja rikkaampana kuin päätoimisina tanssivuosinani. Feldenkrais-ohjaajana opin uutta asiakkaitteni kokemusten ja vuorovaikutuksen avulla, syntyy lisää tilaa ja sävyjä. Ihmisten, maailman ja itsensä hahmottaminen muutoksessa on jännittävää.
Muutama vuosi sitten  löysin Bujinkan budo taijutsun, taas uusi maailma liikkeen kautta. Moshe Feldenkrais oli budomestari,nyt vaellan itse kiinnostuneena ja innostuneena budon tietä.
Tällä hetkellä teen pääasiallisesti Feldenkrais-ohjausta mutta myös tanssityötä. Olen erittäin tyydyttynyt työstäni. 
 
raisa2.jpg